Tolken / Tolkenbureau

Tolken  Tolkenbureau Amsterdam Nederland

Welke soorten tolken bieden wij aan?

1 - Verbindingstolken (gesprekstolken)

De verbindingstolk heeft - zoals de naam al aangeeft - de taak twee gesprekspartners met elkaar te verbinden, zodat zij elkaar ook begrijpen als ze niet dezelfde taal spreken. De sprekers moeten korte pauzes inlassen om de tolk de tijd te geven hun tekst te vertalen. Deze techniek wordt gebruikt bij zakelijke vergaderingen, korte trainingen en voor begeleiding.

2 – Consecutieve tolken

De taak van de consecutieve tolk lijkt sterk op die van de verbindingstolk. Hij staat dicht bij de sprekers, volgt de inhoud van de toespraak, maakt korte aantekeningen en brengt op basis van zijn aantekeningen de inhoud van de toespraak later, samengevat over. Vanwege de tijdsvertraging is deze vorm van tolken bijzonder geschikt voor bijeenkomsten met een beperkt aantal deelnemers waarbij maximaal twee talen worden gesproken. Vanwege de hoge tijdsbehoefte wordt consecutief tolken tegenwoordig nog maar zelden gebruikt bij conferenties. Deze techniek wordt eerder gebruikt bij feestelijke bijeenkomsten, bij protocollair hoge gebeurtenissen of bij culturele bijeenkomsten zoals auteurslezingen of filmpremières.

3 – Telefoontolken

De telefoontolk biedt tolkdiensten per telefoon aan. Het principe is eenvoudig: de serviceleverancier start een conference call waaraan twee of meerdere gesprekspartners deelnemen die niet dezelfde taal spreken en schakelt er een verbindingstolk tussen die de inhoud van het gesprek afwisselend tolkt in de andere taal. Dit proces lijkt op dat van verbindingstolken, maar zonder fysieke aanwezigheid van de gesprekspartner.

4 - Tolken per video

Tolken per video is een nuttige doorontwikkeling van telefoontolken die pas mogelijk werd nadat snel internet op veel plaatsen beschikbaar is gekomen. Videoconferenties voor twee of meer deelnemers kunnen tegenwoordig met verschillende, deels gratis, programma's en tools eenvoudig worden uitgevoerd op internet.

 

Naast een uitstekende taalbeheersing beschikt de tolk over omvangrijke kennis van de vakterminologie van het betreffende vakgebied:

  • Verbindingstolken (op vakbeurzen, per telefoon, ontvangst buitenlandse zakenpartner)
  • Wetenschappelijke tolken (voordrachten van wetenschappers)
  • Gerechtstolken (vertegenwoordiging voor de rechtbank met een beëdigde tolk)
  • Zoeken naar buitenlandse partners
  • Enz.

 

Wilt u weten wat de prijzen en kosten zijn van een tolk?

Gebruik ons Online aanvraagformulier en wij sturen u zo snel mogelijk onze offerte en overige informatie!

 

Ons tolkenbureau levert u graag taalexperts in Amsterdam of de rest van Nederland, of in één van de landen waar wij zijn vertegenwoordigd door een dochterbedrijf of vestiging: 

 

Onze groep biedt tolkdiensten aan in voornamelijk de volgende talen: