Tolken per video

tolken per video  Videotolken

Een gesprek tussen partners die verschillende talen spreken en een direct vertalende tolk en alle deelnemers bevinden zich op een andere plek? - Met videotolken is dat geen probleem.

Tolken per video is een nuttige doorontwikkeling van telefoontolken die pas mogelijk werd nadat snel internet op veel plaatsen beschikbaar is gekomen. Videoconferenties voor twee of meer deelnemers kunnen tegenwoordig met verschillende, deels gratis, programma's en tools eenvoudig worden uitgevoerd op internet. Het bijschakelen van beeld kan daarbij door elke deelnemer optioneel worden geselecteerd. Je hoort en ziet de gesprekspartner op het scherm, terwijl de stemmen worden uitgedragen via de luidsprekers. Voor de overdracht zijn slechts tienden van seconden nodig, onafhankelijk van hoe ver de gespreksdeelnemers van elkaar verwijderd zijn. Deze vorm van communicatie wordt vaak gebruikt voor onderhandelingen of besprekingen, maar ook in de gezondheidssector voor een gesprek tussen arts en patiënt en natuurlijk ook voor privégesprekken.

 

Welke voordelen heeft videotolken?

In het videogesprek krijg je naast de stem, ook nog bewegend beeld van de gesprekspartners en zie je de andere persoon bijna net zoals wanneer je samen aan een tafel zou zitten. Alle gespreksdeelnemers kunnen de gebaren en mimiek van de anderen zien en dit voordeel is ook van belang voor de videotolk. Hij kan de lichaamstaal betrekken bij de stem en dat verbetert het begrip van de te vertalen woorden extra. Tegelijkertijd kunnen ver van elkaar levende partijen de techniek gebruiken voor snelle samenkomsten en daarmee spontane problemen of wijzigingen bespreken zonder dat ze hoeven te reizen. In plaats van een aanwezige tolk, wordt de videotolk voor een gunstige prijs bijgeschakeld en kan direct aansluitend elke mededeling vertalen.

De voordelen van videotolken in een oogopslag:

  • Directe vertaling voor onmiddellijke communicatie
  • Kostenbesparing door deelname aan conferenties via internet
  • Geen tijdsintensief reizen van de gespreksdeelnemers nodig
  • Snelle reactie mogelijk op problemen en veranderingen in de planning
  • Gunstig geprijsde videotolkservice mogelijk in plaats van aanwezige tolk

 

Onze service voor u

We bieden videotolken voor veel verschillende talen en werken daarvoor nauw samen met professionele tolken uit vele landen. Ons team bestaat uit ervaren taalkundigen met verschillende specialisaties, zodat we ook bij specifieke onderwerpen voor een competente begeleiding kunnen zorgen. Wilt u weten welke kosten op u afkomen als we u ondersteunen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via ons online formulier en krijg zo Prijzen en kosten voor uw concrete aanvraag. Wij zijn uw videotolkservice voor het volledige B2B-bereik en indien nodig voor veel andere situaties.