Zo plant u uw beursoptreden in het buitenland

Met deze zeven stappen kunnen ook kleine en middelgrote bedrijven zich succesvol presenteren in het buitenland

Met deze zeven stappen kunnen ook kleine en middelgrote bedrijven zich succesvol presenteren in het buitenland:

1. Buitenlandse markten identificeren

Welke exportmarkten zijn voor ons bedrijf echt aantrekkelijk? Actuele landinformatie en gegevens over de verschillende economische regio's van de wereld moeten grondig worden geanalyseerd.

2. Beursstrategieën opstellen

Nu moeten de doelen worden bepaald: exportkansen verkennen of klantcontacten uitbouwen? Productacceptatie uittesten of nieuwe ontwikkeling voorstellen? De strategie bepaalt het soort optreden.

3. Geschikte buitenlandse beurzen zoeken

Online beursdatabases bevatten gedetailleerde informatie over veel beurzen wereldwijd.

4. Gebruik van een gezamenlijke stand overwegen

Van de beursvoorbereiding via het afwikkelen van de standbouw tot de professionele begeleiding gedurende de hele duur - het deelnemen aan een gemeenschappelijk paviljoen heeft vele voordelen.

5. Beurspresentaties voorbereiden

Na de aanmelding ontvangen de deelnemers aan een beurs gedetailleerde checklisten en planningen van de organisator die exact zijn toegesneden op de gebruiken van het land en de beurs. Wie prijsbewust wil vliegen of overnachten, moet al vroeg zijn vlucht en hotel boeken.

6. Kosten in het oog houden

Voor de stand: oppervlak, bouw, stroomaansluiting en -verbruik, telefoon- en internetaansluiting, decoratie, personeel, relatiegeschenken, ontvangst, visitekaartjes, naambordjes. Voor tentoonstellingsstukken: transport en verpakking, grafiek, brochures, prijslijsten. Voor de reis: vluchten en ritten, visa, inentingen, daggelden, hotel, kosten voor communicatie. Professionele vertalingen van brochures en prijslijsten in de taal van het land en het Engels.

7. Verrassingen incalculeren

In het buitenland loopt niet altijd alles volgens ons eigen schema. Plan een buffer in om goed op verrassingen te kunnen reageren. In plaats van dus pas op de dag dat de beurs begint aan te komen, is het beter om al eerder rond te kijken.

 

Een nieuwe opmerking toevoegen