Artikel over internationaal nieuws

Het vertaalbureau ViaVerbia, dat onderdeel is van de groep Optilingua International, biedt diverse diensten in circa honderd talen, van veel voorkomende talen zoals Engels en Spaans tot zeer zeldzame zoals vertalingen naar het Armeens. Onze afdeling taaldiensten kan u helpen met uw internationaliseringsplannen en de interactie met uw partners, teams en meertalige doelgroepen wereldwijd. Onze vertalingen en andere taaldiensten worden verricht door deskundige professionals met een solide expertise in de betreffende sector.

 

Wat is het meest vertaalde boek ter wereld?
Talrijke boeken zijn in diverse veel voorkomende talen vertaald, waaronder Engels, Frans, Spaans en Italiaans. Maar enkele literaire werken zijn zo succesvol dat ze in honderden vreemde talen en dialecten vertaald zijn. Dus welk boek staat boven aan de lijst met meest vertaalde boeken ter wereld?  
Lees meer
Idiomatische uitdrukkingen die u moet kennen in het Duits
Wanneer u een nieuwe taal leert, is het kennen van idiomatische uitdrukkingen van essentieel belang om meer te weten te komen over de cultuur van een land, om met de mensen in het land te kunnen communiceren en om de gewoontes en tradities beter te begrijpen. Hieronder vindt u enkele zeer gangbare idiomatische uitdrukkingen in het Duits.  
Lees meer
Top 5 van langste woorden ter wereld
Wist u dat het langste woord ter wereld zo’n 190.000 letters heeft? Hier volgt ons klassement van de 5 langste woorden ter wereld:   Een Engels woord van 189.819 letters Het langste woord ter wereld is deze Engelse term: “methionylthreonylthreonyl(…)isoleucine”. Deze term, die niet minder dan 189.819 letters telt, is de scheikundige benaming voor het grootste eiwit: titine. Om dit woord helemaal hardop te lezen, is zeker drie uur nodig!  
Lees meer
De meest onontbeerlijke uitdrukkingen in het Engels
Idiomatische uitdrukkingen spelen een belangrijke rol in de Engelse taal. Om vloeiend Engels te spreken, kan het zeer nuttig zijn om deze goed te kennen en op de juiste wijze te gebruiken. Wij laten u hier kennismaken met de meest bekende Engelse uitdrukkingen zodat u de taal van Shakespeare als een native speaker leert spreken.  
Lees meer
Top 10 meest gangbare Russische uitdrukkingen
Leert u Russisch en wilt u de populairste gezegdes kennen? Hier volgt een lijst met de 10 meest gangbare Russische uitdrukkingen die in het dagelijks leven worden gebruikt.   Uw verbazing uitdrukken: Серьёзно? Deze Russische uitdrukking kan letterlijk worden vertaald met Serieus? Hiermee kunt u uiting geven aan uw verwondering, ofwel aan uw verbazing ten opzichte van een situatie of bewering.  
Lees meer
Kernenergie In welk land bevinden zich de meeste kerncentrales
De meeste mensen associëren Tsjernobyl en Fukushima met de grootste kerncentraleongevallen uit de geschiedenis. De rampen hebben gevolgen die zich tot ver in de toekomst uitstrekken en hoewel er steeds meer stemmen opgaan voor een snelle energieomschakeling, zijn kernenergiepalen nog steeds een onmisbare energieleverancier. Maar in welke landen zijn er werkende kerncentrales en waar bevinden zich de meeste?  
Lees meer
Kennis van het Engels Welk land blinkt uit in het Engels als vreemde taal
Engels is de wereldtaal van vandaag. Al voor de komst van het internet en de daarmee samenhangende globalisering was Engels een basisvereiste voor de meeste beroepen. Tegenwoordig kan in bijna alle landen ter wereld in het Engels worden gecommuniceerd en de resultaten van een test hebben aangetoond in welke landen de inwoners naast hun moedertaal ook zeer vertrouwd zijn met het Engels. Hiervoor is gebruik gemaakt van een taaltest op basis van de GER-norm, die de kennis van vreemde talen in zes niveaus onderverdeelt.
Lees meer
Beurzen in Duitsland reisvoorwaarden
Het speciale concurrentievoordeel van Duitse beurzen is hun internationaliteit: beurzen halen de wereldmarkten naar Duitsland. Ca. 60% van de jaarlijks ongeveer 180.000 exposanten komt uit het buitenland, een derde daarvan uit landen buiten Europa. Van de 10 miljoen bezoekers reist bijna 30% vanuit het buitenland. Open grenzen en een zo probleemloos mogelijk internationaal reisverkeer zijn daarom van essentieel belang voor Duitse beurzen. Door de coronapandemie is het internationale reisverkeer sterk beperkt.
Lees meer
Rangschikking van de 5 meest gesproken talen in de wereld
Met een wereldbevolking van meer dan 7,7 miljard worden meer dan 6.900 talen wereldwijd gesproken, waarvan slechts 230 in Europa, tegenover meer dan 2.000 in Azië. Papoea-Nieuw-Guinea heeft een bevolking van slechts 3,9 miljoen inwoners, maar er worden 840 verschillende talen geregistreerd. Ontdek in het licht van deze diversiteit de 5 meest gesproken talen ter wereld.  
Lees meer
Internationale online shops de nieuwste ontwikkelingen
De onlinehandel kon in het afgelopen decennium een constante groei van circa vijf procent per jaar optekenen en vooral winkels voor kleding, elektronica en amusement profiteren daar regelmatig van. Het gemakkelijke kopen per click behoort voor de jongere generatie al lang tot het dagelijks leven, maar ook liefhebbers van klassieke winkelcentra kopen door nieuwe, internationale ontwikkelingen steeds vaker online.
Lees meer