Artikel over internationaal nieuws

Het vertaalbureau ViaVerbia, dat onderdeel is van de groep Optilingua International, biedt diverse diensten in circa honderd talen, van veel voorkomende talen zoals Engels en Spaans tot zeer zeldzame zoals vertalingen naar het Armeens. Onze afdeling taaldiensten kan u helpen met uw internationaliseringsplannen en de interactie met uw partners, teams en meertalige doelgroepen wereldwijd. Onze vertalingen en andere taaldiensten worden verricht door deskundige professionals met een solide expertise in de betreffende sector.

 

Voorbeelden van typisch Spaanse bijnamen
Door Frédéric Ibanez, Internationaal nieuws
Spaanse bijnamen zijn een belangrijk onderdeel van de culturele identiteit van Spanje. Bereidt u zich voor om te emigreren of te reizen naar Spanje? Om u te helpen perfect in het land te integreren en als een plaatselijke bewoner te spreken, stelden wij een lijst van negen typisch Spaanse bijnamen samen.  
Lees meer
Welke talen worden het meest gesproken in Afrika?
Door Frédéric Ibanez, Internationaal nieuws
Het Afrikaanse continent is met ca. 30 miljoen vierkante kilometer het een na grootste ter wereld. In Afrika leven ongeveer 1,2 miljard mensen en hoewel er zo'n 2000 inheemse talen bestaan, wordt er op veel plekken Engels, Frans of Arabisch gesproken. De veelbewogen geschiedenis van Afrika met zijn kolonisatie is de reden voor het gebruik van Europese talen bij officiële gelegenheden. Men probeert ondertussen echter weer meer de eigen taalwortels te onderhouden en in veel regio's spreken mensen meer dan een taal.
Lees meer
Welke Aziatische talen worden het meest gesproken?
Door Frédéric Ibanez, Internationaal nieuws
Het Aziatische continent is met meer dan 44 miljoen vierkante kilometer ook meteen het grootste ter wereld. Circa 4,5 miljard mensen wonen in de in totaal 47 internationaal erkende staten in Azië en ze spreken meer dan 2000 verschillende talen. Hun ontwikkeling en behoud verliep volledig anders dan op het Europese continent, waar korte wegen al lange tijd zorgen voor een uitwisseling en vermenging van de woordenschatten. Op het reusachtige Aziatische continent konden een aantal talen zich in de loop der eeuwen daarentegen ontwikkelen zonder grote invloeden van buitenaf.
Lees meer
Meest gesproken talen in Europa
Door Frédéric Ibanez, Internationaal nieuws
Met een oppervlakte van ongeveer 10 miljoen vierkante kilometer is Europa het op een na kleinste werelddeel op aarde. Circa 750 miljoen mensen wonen er in 47 staten. Naargelang de definitie gebruiken Europeanen 150 tot 200 verschillende talen. De meeste van hun talen behoren tot de Indo-Europese taalfamilies.
Lees meer
Een bedrijf starten in de VS
Door Frédéric Ibanez, Internationaal nieuws
Droomt u van het openen van een bedrijf in de VS en wilt u de Amerikaanse droom waarmaken? Een restaurant in New York, een bakkerij in San Francisco, een prêt-à-porterboetiek in Los Angeles, een startup in Miami… Dankzij de internationale invloed, de dynamiek en de algehele aantrekkelijkheid biedt de VS veel mogelijkheden voor ondernemers van overal ter wereld. Ontdek hoe u een nieuw bedrijf aan de overkant van de Atlantische Oceaan kunt starten.  
Lees meer
Cultuurverschillen tussen Duitsland en Nederland
Door Frédéric Ibanez, Internationaal nieuws
De grens tussen Duitsland en Nederland is 567 kilometer lang. Hoewel er enigszins verschillende standpunten bestaan over het precieze verloop van deze grens in het gebied van de Eems en diens ingressiekust, is er sprake van een zeer vriendschappelijke verstandhouding tussen de twee landen. Sinds 1960 is het verloop van de rest van de grens geregeld in het Eems-Dollardverdrag tussen Duitsland en Nederland. Voor de scheepvaart geldt een aparte overeenkomst.
Lees meer
Welke talen worden er in Brazilië gesproken?
Door Frédéric Ibanez, Internationaal nieuws
Brazilië is zowel qua landoppervlakte als qua bevolking het grootste land van Zuid-Amerika. Er wonen meer dan 209 miljoen mensen en de grootste stad is São Paulo. Dit is toevallig ook de grootste stad van Zuid-Amerika en één van de grootste steden ter wereld is. Er worden ongeveer 228 talen gesproken in Brazilië. Hiertoe behoren het Portugees en 11 andere vreemde of immigrantentalen en 217 inheemse talen. Portugees is de meest gesproken taal.  
Lees meer
Wat is het meest vertaalde boek ter wereld?
Door Frédéric Ibanez, Internationaal nieuws
Talrijke boeken zijn in diverse veel voorkomende talen vertaald, waaronder Engels, Frans, Spaans en Italiaans. Maar enkele literaire werken zijn zo succesvol dat ze in honderden vreemde talen en dialecten vertaald zijn. Dus welk boek staat boven aan de lijst met meest vertaalde boeken ter wereld?  
Lees meer
Idiomatische uitdrukkingen die u moet kennen in het Duits
Door Frédéric Ibanez, Internationaal nieuws
Wanneer u een nieuwe taal leert, is het kennen van idiomatische uitdrukkingen van essentieel belang om meer te weten te komen over de cultuur van een land, om met de mensen in het land te kunnen communiceren en om de gewoontes en tradities beter te begrijpen. Hieronder vindt u enkele zeer gangbare idiomatische uitdrukkingen in het Duits.  
Lees meer
Langste woorden ter wereld
Door Frédéric Ibanez, Internationaal nieuws
Wist u dat het langste woord ter wereld zo’n 190.000 letters heeft? Hier volgt ons klassement van de 5 langste woorden ter wereld:   Een Engels woord van 189.819 letters Het langste woord ter wereld is deze Engelse term: “methionylthreonylthreonyl(…)isoleucine”. Deze term, die niet minder dan 189.819 letters telt, is de scheikundige benaming voor het grootste eiwit: titine. Om dit woord helemaal hardop te lezen, is zeker drie uur nodig!  
Lees meer