Artikel over internationaal nieuws

Het vertaalbureau ViaVerbia, dat onderdeel is van de groep Optilingua International, biedt diverse diensten in circa honderd talen, van veel voorkomende talen zoals Engels en Spaans tot zeer zeldzame zoals vertalingen naar het Armeens. Onze afdeling taaldiensten kan u helpen met uw internationaliseringsplannen en de interactie met uw partners, teams en meertalige doelgroepen wereldwijd. Onze vertalingen en andere taaldiensten worden verricht door deskundige professionals met een solide expertise in de betreffende sector.

 

Feiten over de Internationale Dag van de Vertaler
Door Frédéric Ibanez, Internationaal nieuws
Op 30 september wordt de Internationale Dag van de Vertaler gevierd, een gelegenheid om het werk van alle professionals te waarderen die zich wijden aan deze belangrijke taak en daarmee de dialoog en het begrip tussen culturen bevorderen. Dit jaar is het 32 jaar geleden dat deze dag op initiatief van de Internationale Federatie van Vertalers (FIT) werd ingevoerd. Daarom willen we van deze gelegenheid gebruik maken om enkele interessante feiten over de Dag van de Vertaler te delen.  
Lees meer
Legalisatie buitenlandse documenten en apostille
Door Frédéric Ibanez, Internationaal nieuws
Wenst u een document uit het buitenland te laten legaliseren of apostilleren? Maar hoe doet u dat concreet? ViaVerbia geeft graag alle nuttige informatie over de legalisatie van buitenlandse documenten. Stap voor stap begeleiden wij u doorheen dit proces.  
Lees meer
Talen in België: een overzicht
Door Frédéric Ibanez, Internationaal nieuws
België is het politiek kloppende hart van Europa. Het land telt verschillende officiële en gesproken talen. Meer dan de helft van de Belgen is tweetalig. Hoe komt dat? Ontdek waarom meertaligheid in België een belangrijke troef is. We richten onze schijnwerpers op de taalsituatie en de verhoudingen tussen de verschillende talen in België.    
Lees meer
Alle verschillen tussen meertaligheid en veeltaligheid
Door Frédéric Ibanez, Internationaal nieuws
De termen "meertalig" en "veeltalig" worden vaak gebruikt alsof zij hetzelfde betekenen. Er is echter een verschil in betekenis tussen deze twee woorden, dat bovendien werd vastgesteld door de Raad van Europa.  
Lees meer
Gesproken talen in Luxemburg: een overzicht
Door Frédéric Ibanez, Internationaal nieuws
Het kleine West-Europese land, Groothertogdom Luxemburg, is een erg kosmopolitische staat. Wat zijn de gesproken talen in Luxemburg? In welke situatie spreken Luxemburgers bepaalde talen? We zoomen in op de taalsituatie van het Groothertogdom.   Luxemburg, meertalig land Er zijn drie officiële talen in Luxemburg: Frans, Duits en Luxemburgs. Deze laatstgenoemde is de nationale taal van Luxemburg en dat slechts sinds 1984.
Lees meer
Legalisatie met apostille in China: wat is er verplicht?
Door Frédéric Ibanez, Internationaal nieuws
Om de juridische waarde van een officieel document in een vreemd land te attesteren, vragen de plaatselijke overheden een legalisatie met apostille. Hoe verloopt deze echtverklaring? Welke documenten hebben een apostille nodig? En welke specifieke vereisten zijn er voor echtverklaringen in China? ViaVerbia geeft u graag een antwoord op deze vragen.  
Lees meer
Scandinavische talen: een vergelijking
Door Frédéric Ibanez, Internationaal nieuws
De Noord-Germaanse talengroep, ook Noordse of Scandinavische talen genaamd, bestaat uit vijf talen en vormt een subgroep van de Germaanse talen. Deze talen worden door ongeveer 20 miljoen mensen gesproken en omvatten naast het Noors, Deens, Zweeds en IJslands ook het Faeröers. Rond het begin van de christelijke jaartelling splitste het Noord-Germaans zich af van het West-Germaans. Sindsdien hebben vijf dialecten zich op erg diverse manieren ontwikkeld tot de talen die de Scandinaviërs vandaag spreken.
Lees meer
Hoe succesvol de Finse markt betreden?
Door Frédéric Ibanez, Internationaal nieuws
Scandinavische landen onderscheiden zich door hun hoge levenskwaliteit, hun bloeiende economie en hun innovatievermogen. Finland is hét land bij uitstek om een bedrijf of industrie te vestigen. Daarom oefent het een grote aantrekkingskracht uit op buitenlandse ondernemers. Is ondernemen op de Finse markt uw droom? In dit artikel leest u al onze tips ter voorbereiding van uw project.  
Lees meer
Waarom uw bedrijf starten in Spanje?
Door Frédéric Ibanez, Internationaal nieuws
Wilt u uw activiteit verder ontwikkelen? Dan is de internationalisering van uw bedrijf vaak een nodige stap. Spanje is als markt met sterk groeipotentieel één van de meest favoriete bestemmingen om een afdeling, filiaal, productiesite of de zetel van een bedrijf op te richten.  
Lees meer
Internationalisering van uw bedrijf: 8 essentiële stappen
Door Frédéric Ibanez, Internationaal nieuws
Een internationale strategie ontwikkelen en toepassen voor uw bedrijf is een project van lange adem. Het is belangrijk dat u dit rigoureus en slim aanpakt. Wenst u uw activiteit uit te breiden op internationale markten? Ontdek de 8 strategische stappen voor de succesvolle internationalisering van uw bedrijf.  
Lees meer