Artikel over internationaal nieuws

Het vertaalbureau ViaVerbia, dat onderdeel is van de groep Optilingua International, biedt diverse diensten in circa honderd talen, van veel voorkomende talen zoals Engels en Spaans tot zeer zeldzame zoals vertalingen naar het Armeens. Onze afdeling taaldiensten kan u helpen met uw internationaliseringsplannen en de interactie met uw partners, teams en meertalige doelgroepen wereldwijd. Onze vertalingen en andere taaldiensten worden verricht door deskundige professionals met een solide expertise in de betreffende sector.

 

3 tips om te investeren in Afrika
Door Frédéric Ibanez, Internationaal nieuws
Wenst u te beleggen in Afrika? Vraagt u zich af welke beleggingsopportuniteiten er zijn in de Afrikaanse markt en bij de groeisectoren voor buitenlandse investeerders? Afrika is in volle economische ontwikkeling, en de ondernemersmogelijkheden zijn er legio. Ontdek alle tips en te volgen stappen om uw investering in het Afrikaanse continent te doen slagen.  
Lees meer
4 tips om te investeren in Duitsland
Door Frédéric Ibanez, Internationaal nieuws
Investeren in Duitsland is aantrekkelijk voor buitenlandse investeerders. Het land beschikt over een welvarende economie en heeft een enorm dynamische markt. Hoe beleggen in Duitsland? Welke sectoren verdienen de voorkeur? Is financiering makkelijk te krijgen? Hier zijn onze tips om succesvol te investeren in Duitsland.  
Lees meer
Aziatische markt veroveren: hoe?
Door Frédéric Ibanez, Internationaal nieuws
Exporteren naar Azië is een veelbelovende investeringskeuze voor Europese bedrijven. Azië vertegenwoordigt een ware groeimarkt met Vietnam en Indië maar ook met China en Japan, respectievelijk tweede en derde economische wereldmachten in termen van BBP, na de Verenigde Staten (Bron: Statista). Ontdek alle tips en de belangrijke stappen om de Aziatische markt te betreden.   Waarom exporteren naar de Aziatische markt? Er zijn vele goede redenen om als bedrijf te exporteren naar Azië:
Lees meer
Waarom investeren in Egypte? 5 goede redenen om het te doen
Door Frédéric Ibanez, Internationaal nieuws
Ideale geografische ligging, sterke economische groei, vereenvoudigde administratieve procedures, interessante fiscaliteit, ... Ontdek waarom investeren in Egypte een goed idee is. Overzicht van de 5 goede redenen om te investeren in Egypte.  
Lees meer
Voorbeelden van typisch Spaanse bijnamen
Door Frédéric Ibanez, Internationaal nieuws
Spaanse bijnamen zijn een belangrijk onderdeel van de culturele identiteit van Spanje. Bereidt u zich voor om te emigreren of te reizen naar Spanje? Om u te helpen perfect in het land te integreren en als een plaatselijke bewoner te spreken, stelden wij een lijst van negen typisch Spaanse bijnamen samen.  
Lees meer
Welke talen worden het meest gesproken in Afrika?
Door Frédéric Ibanez, Internationaal nieuws
Het Afrikaanse continent is met ca. 30 miljoen vierkante kilometer het een na grootste ter wereld. In Afrika leven ongeveer 1,2 miljard mensen en hoewel er zo'n 2000 inheemse talen bestaan, wordt er op veel plekken Engels, Frans of Arabisch gesproken. De veelbewogen geschiedenis van Afrika met zijn kolonisatie is de reden voor het gebruik van Europese talen bij officiële gelegenheden. Men probeert ondertussen echter weer meer de eigen taalwortels te onderhouden en in veel regio's spreken mensen meer dan een taal.
Lees meer
Welke Aziatische talen worden het meest gesproken?
Door Frédéric Ibanez, Internationaal nieuws
Het Aziatische continent is met meer dan 44 miljoen vierkante kilometer ook meteen het grootste ter wereld. Circa 4,5 miljard mensen wonen in de in totaal 47 internationaal erkende staten in Azië en ze spreken meer dan 2000 verschillende talen. Hun ontwikkeling en behoud verliep volledig anders dan op het Europese continent, waar korte wegen al lange tijd zorgen voor een uitwisseling en vermenging van de woordenschatten.
Lees meer
Meest gesproken talen in Europa
Door Frédéric Ibanez, Internationaal nieuws
Met een oppervlakte van ongeveer 10 miljoen vierkante kilometer is Europa het op een na kleinste werelddeel op aarde. Circa 750 miljoen mensen wonen er in 47 staten. Naargelang de definitie gebruiken Europeanen 150 tot 200 verschillende talen. De meeste van hun talen behoren tot de Indo-Europese taalfamilies.
Lees meer
Een bedrijf starten in de VS
Door Frédéric Ibanez, Internationaal nieuws
Droomt u van het openen van een bedrijf in de VS en wilt u de Amerikaanse droom waarmaken? Een restaurant in New York, een bakkerij in San Francisco, een prêt-à-porterboetiek in Los Angeles, een startup in Miami… Dankzij de internationale invloed, de dynamiek en de algehele aantrekkelijkheid biedt de VS veel mogelijkheden voor ondernemers van overal ter wereld. Ontdek hoe u een nieuw bedrijf aan de overkant van de Atlantische Oceaan kunt starten.  
Lees meer
Cultuurverschillen tussen Duitsland en Nederland
Door Frédéric Ibanez, Internationaal nieuws
De grens tussen Duitsland en Nederland is 567 kilometer lang. Hoewel er enigszins verschillende standpunten bestaan over het precieze verloop van deze grens in het gebied van de Eems en diens ingressiekust, is er sprake van een zeer vriendschappelijke verstandhouding tussen de twee landen. Sinds 1960 is het verloop van de rest van de grens geregeld in het Eems-Dollardverdrag tussen Duitsland en Nederland. Voor de scheepvaart geldt een aparte overeenkomst.
Lees meer