Kernenergie: In welk land bevinden zich de meeste kerncentrales?

Kernenergie In welk land bevinden zich de meeste kerncentrales

De meeste mensen associëren Tsjernobyl en Fukushima met de grootste kerncentraleongevallen uit de geschiedenis. De rampen hebben gevolgen die zich tot ver in de toekomst uitstrekken en hoewel er steeds meer stemmen opgaan voor een snelle energieomschakeling, zijn kernenergiepalen nog steeds een onmisbare energieleverancier. Maar in welke landen zijn er werkende kerncentrales en waar bevinden zich de meeste?

 

99 kerncentrales voorzien de Verenigde Staten van stroom

Op één locatie kunnen meerdere kerncentrales worden geëxploiteerd en elke centrale wordt in het volgende overzicht geteld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de World Nuclear Association de Verenigde Staten in 2017 als leider onder de kerncentrales op de laatste lijst heeft geplaatst. In het uitgestrekte land van onbegrensde mogelijkheden bevinden zich 99 werkende kerncentrales om aan de energievraag te voldoen, op in totaal 56 locaties. Verrassend genoeg staat er een relatief klein land op de tweede plaats, omdat Frankrijk met 58 reactoren in de elektriciteitsbehoeften voorziet.

In Japan worden 42 kerncentrales gebruikt en in China zijn 36 centrales aangesloten op het voedingsnet. Rusland heeft 35 kerncentrales, slechts één minder dan de Chinezen, en met een kleine achterstand volgt hierop Zuid-Korea, met 25 werkende centrales. India (22), Canada (19), Oekraïne (15) en het Verenigd Koninkrijk (15) staan op de zevende tot en met tiende plaats van de landen met de meeste kerncentrales. In Zweden wordt de energievoorziening nog steeds ondersteund door 9 kerncentrales en in Duitsland zijn 8 centrales in bedrijf om de industrie en de huishoudens van elektriciteit te voorzien.

 

De energievoorziening vereist een wereldwijde samenwerking

Het staat buiten kijf dat kernenergie veel langetermijnproblemen met zich meebrengt. Het marktaanbod van industrie en huishoudens via hernieuwbare energiebronnen groeit al jaren gestaag en de internationale samenwerking in veel projecten heeft bijgedragen aan het oplossen van problemen. Ons vertaalbureau begeleidt bedrijven die over de hele wereld actief zijn en helpt ook u graag bij het realiseren van een vlotte communicatie. Wij kijken ernaar uit om iets van u te horen.

 

Een nieuwe opmerking toevoegen