De luchtvaartindustrie van de toekomst

De luchtvaartindustrie van de toekomst

Vliegtuigen, satellieten, raketten - Europese ingenieurs en wetenschappers werken aan ontelbare civiele en militaire projecten. De nieuwe materialen en technologieën moeten helpen de milieu- en geluidsbelasting te verlagen en energie te besparen. Een aantal interessante feiten over de branche op een rij:

 

De toekomst ligt in Azië

Bedrijven verwachten dat de Europese markt voor de luchtvaartindustrie stabiel zal blijven, maar met licht dalende cijfers. De markten in Azië en het Midden-Oosten zullen daarentegen een enorme groei doormaken. De verwachte groei (of krimp) van de afzonderlijke regio's:

Europa

Over 10 jaar: -2%

Over 15 jaar: -5%

USA

Over 10 jaar: +27%

Over 15 jaar: +27%

Nabije Oosten

Over 10 jaar: +41%

Over 15 jaar: +38%

Azië

Over 10 jaar: +40%

Over 15 jaar: +44%

Bron: Aviation-Studie 2015

 

De markt van duizenden miljarden

Ook in de toekomst zal de vraag naar vliegtuigen sterk aanhouden. Airbus schat dat het aantal orders voor de komende 20 jaar rond de 25.000 exemplaren zal liggen, concurrent Boeing gaf aan zelfs van meer dan 30.000 uit te gaan. De totale waarden schatten de concerns op 3 à 3,6 biljoen Amerikaanse dollars. Boeing gaat uit van de volgende verkoopcijfers voor de periode tot 2029:

Azië 10.320

Noord-Amerika 7.200

Europa 7.190

Het Midden-Oosten 2.340

Latijns-Amerika 2.180

Rusland/Centraal Azië 960

Afrika 710

Bron: Boeing

 

De doelstellingen

In het kader van de Europese Flightpath-2050-afspraken, moet de luchtvaartindustrie aan een aantal voorwaarden voldoen:

 

Gereduceerd met

Energieverbruik (per passagierskilometer)

-28%

Geluidsbelasting

-65%

CO2-uitstoot

-75%

Uitstoot van stikstofoxide

-90%

 

De betekenis van vertalingen

De luchtvaart is een van de meest gemondialiseerde industrieën ter wereld waarbij bedrijven veel samenwerkingsverbanden aangaan met bedrijven wereldwijd. De communicatie is daarbij essentieel. Handelsovereenkomsten en technische rapporten moeten veelal worden vertaald naar verschillende talen om goed handel te kunnen drijven. Onze ervaren vertalers en tolken beschikken over solide kennis in hun vakgebied om de juiste vertalingen te kunnen leveren. Vertalers met theoretische en praktische ervaring en achtergrondkennis op verschillende gebieden in de lucht- en ruimtevaart zullen in de toekomst zeer gewild zijn.

 

Een nieuwe opmerking toevoegen