Reclame op sociale media: mobiel & individueel succesvol

Reclame op sociale media mobiel & individueel succesvol

Reclame op sociale media, d.w.z. adverteren op Facebook, Twitter en Co., geeft bedrijven de mogelijkheid om zich heel direct tot hun doelgroepen te richten. Door verschillende filters in te stellen, kunnen niet alleen leeftijdsgroepen en woongebieden worden ingesteld, maar ook zeer specifieke interessegebieden. Door gerichte reclame zijn de financiële uitgaven van de adverteerder lager dan bij grote mailingcampagnes of zelfs reclamedrukwerk. Reclame op sociale media wordt in elk land anders gebruikt.

 

Bedrijven vertrouwen steeds meer op mobiele reclame op sociale media

Steeds meer gebruikers loggen in op hun sociale media-account met mobiele apparaten en bedrijven spelen in op deze trend. In principe is het mobiele aandeel van sociale mediareclame in de meeste landen al aanzienlijk hoger dan het geld dat aan desktop-reclame wordt besteed. In de VS wordt jaarlijks meer dan 32 miljard euro uitgegeven aan gerichte online reclame en minder dan een tiende daarvan wordt besteed aan de klassieke desktopreclame. In China is het aandeel van de reclamecampagnes voor mobiele apparaten 50 procent (13 miljard) en in India, met een totaal reclamebudget van meer dan drie miljard, kunnen bedrijven 80 procent van hun potentiële klanten mobiel bereiken. Alleen in Brazilië en Frankrijk maken traditionele desktopreclame en de mobiele versie ongeveer de helft uit van het totale reclamebudget van de bedrijven.*

 

Doeltreffende commercials zijn kort maar krachtig, modern en effectief

Om ervoor te zorgen dat advertenties op uw smartphone niet als hinderlijk worden ervaren, plaatsen bedrijven graag nuttige video's en toepassingsvoorbeelden in hun commercials. Als u hiermee wereldwijd succes wilt hebben, heeft u niet alleen goede foto's nodig, maar ook uitvoeringen met verschillende teksten en in verschillende talen. Wij vertalen teksten van allerlei aard en ondersteunen uw advertentieproject met ervaren sprekers, zodat u uw doelgroepen overal ter wereld kunt bereiken. Neem vrijblijvend contact met ons op.

*Bron: Statista

 

Een nieuwe opmerking toevoegen