Een restaurantmenu dat veelzeggender is dan u denkt

restaurantmenu vertalen

Stap eens een uitnodigend restaurant binnen op vakantie en ga lekker zitten. De sfeer is relaxed, de verlichting is intiem en uw uitstapje met uw geliefde is romantisch. U bent in een land waarvan u de taal niet spreekt, maar bij aankomst zag u een bordje dat het menu van het restaurant vertaald is. U krijgt de lijst met de gerechten, maar in plaats van dat u kunt kiezen uit schotels waarvan u de namen en ingrediënten herkent, krijgt u een slecht vertaalde woordenbrij die van alles zouden kunnen betekenen - en de ober spreekt uw taal niet.

 

Het probleem van een slecht vertaald menu

Een menu dat is vertaald met gratis online vertaalsoftware of door iemand van het personeel die met behulp van een woordenboek geprobeerd heeft het menu om te zetten in een andere taal, laat zien dat er minder zorg is besteed aan de presentatie van het eten dan aan elementen als de achtergrondmuziek of de kleding van het personeel. Het eten is de reden voor het bezoek en de eerste indruk is niet geweldig, want uw gasten begrijpen de vertaling van de gerechten niet en er is niemand om uitleg aan te vragen. Misschien genieten ze wel niet van hun maaltijd, omdat ze niet weten wat ze eigenlijk eten. Andere problemen met menu's die als slordig worden gezien, zijn opvallende typefouten en vreemde grammatica waardoor de woorden raar lopen of die zelfs zorgen voor grappig leesvoer. Hoewel sommige mensen het niet erg vinden om ongewoon eten geserveerd te krijgen, vinden anderen dat wel - zeker als ze vegetarisch zijn of vlees willen vermijden, of als ze bepaalde voedselallergieën hebben, zoals voor schaal- en schelpdieren.

 

De manier om het hart van vakantiegangers te winnen

Het is heel gemakkelijk om uw menu te laten vertalen door een professioneel vertaalbureau. Elke restauranteigenaar moet zich realiseren dat de klant en zijn behoeften het hart vormen van zijn succes en dat het menu dus een belangrijk onderdeel vormt. Een vertaalbureau dat moedertaalsprekers gebruikt, kan een overzicht van de gerechten creëren dat perfect te lezen is. Een gelukkige gast is een gast die terugkomt en in de concurrerende toeristenwereld, telt elk onderdeel van een restaurant.

 

Meer weten:

Vertalingen voor de horeca

 

Een nieuwe opmerking toevoegen