Vertalingen in het Armeens: alles wat u moet weten

Vertalingen in het Armeens alles wat u moet weten

Armeens is een zeer oude taal die zich onderscheidt door zijn unieke alfabet en talrijke taalkundige bijzonderheden. Tegenwoordig is het vertalen van uw teksten in het Armeens vooral interessant vanwege de grote diaspora van Armeniërs over de hele wereld en de toenemende economische betrekkingen met vele landen.

 

Armeens: de oorsprong en bijzonderheden van de taal

Armenië, een voormalige Sovjetrepubliek, ligt in de Kaukasusregio van West-Azië. Het land was vroeger verdeeld tussen het Osmaanse Rijk en Rusland, wat zorgde voor twee varianten van de taal:

  • Oost-Armeens: de officiële taal van de Republiek Armenië die ook in Armeense gemeenschappen in Rusland en Iran wordt gebruikt.
  • West-Armeens: deze variant wordt hoofdzakelijk gesproken door de West-Armeense bevolking. Overigens loopt de ontwikkeling van deze taalsoort tegenwoordig sterk terug.

Armeens is een van de takken van de Indo-Europese taalfamilie. Het is een geïsoleerde taal, aangezien het Armeens met geen enkele andere levende taal kan worden verbonden. Het Oud-Armeens of Klassieke Armeens (ook bekend als Grabar) gaat in schriftelijke vorm terug op de 5e eeuw.

Armeens is een complexe taal die beschikt over een eigen alfabet met 38 tekens. Net zoals het Oudgrieks en een aantal Germaanse talen, heeft ook het Armeens veel taalkundige bijzonderheden met betrekking tot interpunctie, grammatica en vervoegingen.

 

Waarom teksten vertalen in het Armeens?

Armeens wordt tegenwoordig gesproken door bijna 3 miljoen sprekers binnen het land en door bijna 2 miljoen sprekers in de landen van de voormalige USSR.

Het land Armenië, dat een unieke geografische ligging heeft aan het kruispunt tussen Azië en Europa, grenst in het noorden aan Georgië, in het oosten aan Azerbeidzjan, in het zuiden aan Iran en in het westen aan Turkije.

Met zijn 3,4 miljoen inwoners is Armenië het thuisland van bewoners met bijna 20 verschillende nationaliteiten, waaronder Georgiërs, Russen, Oekraïners, Duitsers, Syriërs, e.a. Er zijn ook tussen 2 en 3 miljoen Armeniërs uitgevlogen naar de Verenigde Staten, Europa en vele landen in het Nabije-Oosten.

 

ViaVerbia Netherlands heeft moedertaalsprekende Armeense vertalers voor u beschikbaar die in staat zijn vele soorten teksten uit verschillende talen in het Armeens, en omgekeerd, te vertalen. De linguïsten werken in hun moedertaal om u een kwalitatief hoogwaardig resultaat te garanderen, onafhankelijk van het vakgebied van de vertaling (zoals marketing, juridisch, medisch, technisch of financieel).

 

Een nieuwe opmerking toevoegen