Tolken per telefoon

Telefoontolken Amsterdam Nederland, Tolken per telefoon

De activiteiten van vertalers zijn in de loop van de tijd veranderd door technische ontwikkelingen. Pas enkele tientallen jaren geleden was aanwezig tolken, waarbij alle deelnemers aan een gezamenlijke tafel zaten, absoluut noodzakelijk voor een probleemloze communicatie. De uitvinding van de telefoon en lage gesprekstarieven met het buitenland maken sinds de jaren 80 van de vorige eeuw een efficiëntere manier mogelijk voor alle deelnemers. Bij telefoontolken wordt een bijeenkomst tussen minimaal drie deelnemers afgehandeld per telefoon. Aan het begin van de jaren 80 waren hiervoor nog veel technische inspanningen nodig, maar met de verspreiding van het internet en hoge dataoverdrachtsnelheden is dit tegenwoordig vanuit alle telefooninstallaties en computers mogelijk en er kunnen verschillende programma's en tools worden gebruikt. Alle deelnemers kunnen elkaar horen en twee gesprekspartners met verschillende talen kunnen elkaar begrijpen via een tolk, die de betreffende mededelingen direct vertaalt.

 

Welke voordelen heeft telefoontolken?

Een persoonlijk gesprek aan een tafel tussen partners met verschillende talen, verlangt meestal dat een deelnemer op reis gaat en de andere een tolk boekt, waardoor hoge kosten ontstaan. Met een telefoontolkservice kan een verhelderend gesprek binnen korte tijd worden gepland en uitgevoerd en dat tegen zeer lage kosten in vergelijking met een bijeenkomst van alle deelnemers. Zo kunnen niet alleen zakelijke contacten effectief worden onderhouden, maar ook acute productie- en leverproblemen zonder omwegen worden opgelost met een directe telefoonverbinding. In de financiële dienstverleningssector, B2B-onderhandelingen en vele andere branches is telefoontolken ondertussen een onmisbaar instrument om wereldwijde betrekkingen en contacten te onderhouden.

Een overzicht van de voordelen:

  • Wegvallen van reiskosten voor deelnemers en aanwezige tolk
  • Weinig technische inspanningen nodig
  • Korte planning mogelijk, omdat er geen aanwezige tolk hoeft te worden geboekt
  • Directe communicatie tegen gunstige kosten wereldwijd mogelijk

 

Onze telefoontolkservice voor u

We zetten specifiek competente tolken in voor verschillende talen en branches, om misverstanden in vaktechnisch complexe sectoren te voorkomen. Onze tolken werken consecutief, wat betekent dat elke gespreksdeelnemer zijn verhaal beëindigt, voordat de telefoontolk de vertaling formuleert. Zo zorgen we ervoor dat er geen inhoud verkeerd of verkort wordt weergegeven. We informeren u graag concreet over de Kosten en prijzen van onze services. Gebruik ons online formulier voor uw aanvragen en wij melden ons zo snel mogelijk bij u met een offerte.