Grootstedelijk toerisme: de top 5 van de meest populaire steden in Europa

Grootstedelijk toerisme de top 5 van de meest populaire steden in Europa

Stedentrips zijn een ware klassieker onder de korte vakanties en vooral in het voorjaar en in de vroege zomer kiezen steeds meer reizigers voor een stedentrip. Diverse ontwikkelingen in de afgelopen jaren hebben geleid tot een echte hausse, aangezien er met Airbnb goedkope accommodaties in de centra van de grote wereldsteden te vinden zijn en de goedkope vluchten een ontspannende en gezellige reis mogelijk maken. De aantallen overnachtingen in de grote wereldsteden laten duidelijk zien welke steden het meest populair zijn.

 

Barcelona is de meest populaire bestemming voor een stedentrip

De Sagrada Familia en het Güell Park behoren tot de meest aantrekkelijke en grootste bezienswaardigheden van Europa en met bijna 20.000 overnachtingen per 1000 inwoners kan Barcelona zichzelf de meest populaire Europese stad noemen. Londen met de Big Ben en Parijs met de Eiffeltoren nemen plaats twee en drie in. Ongeveer 15.000 overnachtingen per 1000 inwoners laten duidelijk zien hoe populair de twee steden zijn bij gasten die graag overnachten. München en Berlijn, de Duitse wereldsteden, staan respectievelijk op de vierde en vijfde plaats in de lijst van de meest populaire Europese steden. In Rome en Hamburg verblijven er per jaar nog altijd tussen de zeven- en achtduizend gasten per 1000 inwoners.*

 

Bezoekers zijn leergierig

Wie twee of drie dagen in Parijs of Barcelona verblijft, heeft veel tijd ter beschikking om de bezienswaardigheden rustig te bekijken. Informatie en tips in de moedertaal zijn dan welkome oriëntatiehulpmiddelen die waardevolle inlichtingen kunnen verschaffen. Wij vertalen brochures en reistips in vele verschillende talen en zijn u daarbij graag van dienst. Neem eenvoudig en vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken ernaar uit om iets van u te horen.

*Bron: Statista

 

Een nieuwe opmerking toevoegen