Artikel over technisch vertalen

Of het nu gaat om veiligheidsinformatiebladen, operationele instructies, handleidingen of productinformatiebladen, gezien de complexiteit van technische en wetenschappelijke vertalingen zijn zorgvuldigheid, nauwkeurigheid en diepgaande kennis van de betreffende sector essentieel, ongeacht om welke branche het gaat (mechanische engineering, engineering, luchtvaart, ruimtevaart, transport, IT e.d.). Daarom maken wij bij ViaVerbia gebruik van vertalers die gespecialiseerd zijn in het werkveld voor de betreffende vertaling en de volledige terminologie en nuanceringen beheersen voor een ongeëvenaard eindproduct.

 

Te ondernemen stappen alvorens u een InDesign-bestand vertaalt
Wilt u content vertalen die in InDesign is opgemaakt? Voor de vertaling van dit soort media dient u een aantal specifieke procedures te volgen. Onderstaande stappen helpen u bij de vertaling van bestanden die uit InDesign geëxporteerd worden.  
Lees meer
Vertaling bouwbranche
Bouwbedrijven die aan internationale projecten werken met aannemers vanuit de hele wereld, moeten professionele vertaalservices gebruiken om er zeker van te zijn dat elk lid van het team alle aspecten begrijpt.  
Lees meer
DIY vertaling doe-het-zelf
De miljoenen mensen die wereldwijd hun eigendommen hebben ingepakt en zijn verhuisd voor een nieuw leven in een ander land, wacht ongelooflijke opwinding, hoop en avontuur. Veel kiezen ervoor een appartement of villa te kopen om in te ontspannen en hun nieuwe omgeving in zich op te nemen, maar net zoveel mensen kiezen ervoor een stuk land te kopen zonder gebouw en creëren hun nieuwe leven van onderaf aan - steen voor steen.
Lees meer
Logistiek vertaling
Er zijn nu meerdere manieren om goederen te vervoeren en ze hebben allemaal hun unieke eigenschappen. De keuze tussen lucht, weg of zee en welke manier er wordt gebruikt voor het verplaatsen van vracht van A naar B staat in het middelpunt van de gedachten van elke transport- en logistiekmanager. Dit komt doordat het allemaal om timing en kosten draait.
Lees meer
Patent vertaling
Uitvinders kunnen vele jaren spenderen aan het perfectioneren van hun nieuwe idee voor een product of service die de wereld op zijn kop zet als hij beschikbaar komt voor het publiek. Het kan ook een groot financieel inkomen betekenen voor diegenen die echt de spijker op de kop slaan bij het lanceren van eerder onbekende technologie, of als ze een gat in de markt vullen met een onontbeerlijk product.
Lees meer
Vertaling milieusector
De groene problemen van de wereld zijn wijdverbreid en er zijn nu speciale bedrijven of afdelingen binnen grote bedrijven met de opdracht om de invloed van hoe we leven op de planeet te verminderen en om te plannen hoe we allemaal een groener leven kunnen leven, nu en in de toekomst.
Lees meer
Vertalingen scheepsbouwindustrie
Het begin van een scheepsbouwproject is altijd een opwindende tijd. Het is het begin van het leven van een nieuw vaartuig met een duidelijk doel; militair gebruik, toerisme, het speeltje van een rijke zakenman of het huis van iemand die zijn leven wil doorbrengen op de binnenwateren. Veel verschillende vaardigheden zijn nodig voor het bouwen van elke maat boot of schip; ontwerpers, ingenieurs, scheepsbouwers en metaalwerkers, en het komt vaak voor dat er een internationaal team wordt samengesteld - vooral voor grote projecten.
Lees meer
De vertaling van technische handleidingen
Technische handleidingen zijn documenten met instructieteksten die bedoeld zijn om de gebruikers van producten te laten zien wat een apparaat kan en hoe het gebruikt moet worden. Dergelijke teksten zijn beschrijvend en verklarend (meestal aangeduid als handleiding/gebruiksaanwijzing). Onze klanten gebruiken deze in vrijwel alle productiesectoren zoals huishoudelijke apparaten, engineering, geneeskunde, informatietechnologie, farmaceutica ... Over het algemeen is een fabrikant wettelijk verplicht om een handleiding bij zijn product te leveren.
Lees meer
Technische documenten opstellen en vertalen
De meeste producten hebben tegenwoordig technische documenten nodig die de koper ondersteunen bij het instellen, gebruik en onderhoud. Naast de verplichte informatie die de wetgever verlangt, willen de klanten een gedetailleerde handleiding die gangbare vragen over het product in een aantal minuten kan beantwoorden en helpt bij kleinere problemen, zonder dat meteen contact op hoeft te worden genomen met de fabrikant.
Lees meer
Kernenergie In welk land bevinden zich de meeste kerncentrales
De meeste mensen associëren Tsjernobyl en Fukushima met de grootste kerncentraleongevallen uit de geschiedenis. De rampen hebben gevolgen die zich tot ver in de toekomst uitstrekken en hoewel er steeds meer stemmen opgaan voor een snelle energieomschakeling, zijn kernenergiepalen nog steeds een onmisbare energieleverancier. Maar in welke landen zijn er werkende kerncentrales en waar bevinden zich de meeste?  
Lees meer