Artikel over technisch vertalen

Of het nu gaat om veiligheidsinformatiebladen, operationele instructies, handleidingen of productinformatiebladen, gezien de complexiteit van technische en wetenschappelijke vertalingen zijn zorgvuldigheid, nauwkeurigheid en diepgaande kennis van de betreffende sector essentieel, ongeacht om welke branche het gaat (mechanische engineering, engineering, luchtvaart, ruimtevaart, transport, IT e.d.). Daarom maken wij bij ViaVerbia gebruik van vertalers die gespecialiseerd zijn in het werkveld voor de betreffende vertaling en de volledige terminologie en nuanceringen beheersen voor een ongeëvenaard eindproduct.

 

Tips om een handleiding voortreffelijk te vertalen
Door Frédéric Ibanez, Technisch vertalen
Wilt u een handleiding of gebruiksaanwijzing van producten vertalen om die toegankelijk te maken voor internationale klanten? Ontdek al onze tips voor een betrouwbare en kwalitatieve vertaling van al uw handleidingen, gebruiksaanwijzingen en instructies voor eender welk vakgebied.  
Lees meer
Vertaling van octrooien / patenten
Door Frédéric Ibanez, Professionele vertalingen
Wat is een octrooivertaling? Wat zijn de bijzonderheden van dit type vertaling en tot wie moet u zich voor deze dienstverlening wenden? Wij vertellen u alles wat u moet weten over dit onderwerp.  
Lees meer
Wetenschappelijk vertalen
Door Frédéric Ibanez, Professionele medische vertalingen
Wetenschappelijk vertalen brengt een groot aantal uitdagingen en specifieke kenmerken met zich mee, die vereisen dat de vertaler over bepaalde zeer specifieke vaardigheden beschikt. We bekijken de kenmerken van dit type vertaling en de expertise die nodig is om ze uit te voeren.  
Lees meer
Te ondernemen stappen alvorens u een InDesign-bestand vertaalt
Door Frédéric Ibanez, Professionele vertalingen
Wilt u content vertalen die in InDesign is opgemaakt? Voor de vertaling van dit soort media dient u een aantal specifieke procedures te volgen. Onderstaande stappen helpen u bij de vertaling van bestanden die uit InDesign geëxporteerd worden.  
Lees meer
Vertaling bouwbranche
Door Frédéric Ibanez, Professionele vertalingen
Bouwbedrijven die aan internationale projecten werken met aannemers vanuit de hele wereld, moeten professionele vertaalservices gebruiken om er zeker van te zijn dat elk lid van het team alle aspecten begrijpt.  
Lees meer
DIY vertaling doe-het-zelf
Door Frédéric Ibanez, Professionele vertalingen
De miljoenen mensen die wereldwijd hun eigendommen hebben ingepakt en zijn verhuisd voor een nieuw leven in een ander land, wacht ongelooflijke opwinding, hoop en avontuur. Veel kiezen ervoor een appartement of villa te kopen om in te ontspannen en hun nieuwe omgeving in zich op te nemen, maar net zoveel mensen kiezen ervoor een stuk land te kopen zonder gebouw en creëren hun nieuwe leven van onderaf aan - steen voor steen.
Lees meer
Logistiek vertaling
Door Frédéric Ibanez, Professionele vertalingen
Er zijn nu meerdere manieren om goederen te vervoeren en ze hebben allemaal hun unieke eigenschappen. De keuze tussen lucht, weg of zee en welke manier er wordt gebruikt voor het verplaatsen van vracht van A naar B staat in het middelpunt van de gedachten van elke transport- en logistiekmanager. Dit komt doordat het allemaal om timing en kosten draait.
Lees meer
Patent vertaling
Door Frédéric Ibanez, Professionele vertalingen
Uitvinders kunnen vele jaren spenderen aan het perfectioneren van hun nieuwe idee voor een product of service die de wereld op zijn kop zet als hij beschikbaar komt voor het publiek. Het kan ook een groot financieel inkomen betekenen voor diegenen die echt de spijker op de kop slaan bij het lanceren van eerder onbekende technologie, of als ze een gat in de markt vullen met een onontbeerlijk product.
Lees meer
Vertaling milieusector
Door Frédéric Ibanez, Professionele vertalingen
De groene problemen van de wereld zijn wijdverbreid en er zijn nu speciale bedrijven of afdelingen binnen grote bedrijven met de opdracht om de invloed van hoe we leven op de planeet te verminderen en om te plannen hoe we allemaal een groener leven kunnen leven, nu en in de toekomst.
Lees meer
De vertaling van technische handleidingen
Door Frédéric Ibanez, Technisch vertalen
Technische handleidingen zijn documenten met instructieteksten die bedoeld zijn om de gebruikers van producten te laten zien wat een apparaat kan en hoe het gebruikt moet worden. Dergelijke teksten zijn beschrijvend en verklarend (meestal aangeduid als handleiding/gebruiksaanwijzing). Onze klanten gebruiken deze in vrijwel alle productiesectoren zoals huishoudelijke apparaten, engineering, geneeskunde, informatietechnologie, farmaceutica ... Over het algemeen is een fabrikant wettelijk verplicht om een handleiding bij zijn product te leveren.
Lees meer